Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Porta a Porta: nou model de recollida d’escombraries

“El 25 de juny comença el nou servei de recollida porta a porta a Copons, amb l’objectiu de fomentar la corresponsabilització i evitar l’anonimat a l’hora d’aportar els residus. Aquest és un model de recollida que consisteix en lliurar els residus ben separats davant la porta de casa o del comerç, a partir d’un calendari preestablert que marcarà uns dies i hores per lliurar cada fracció: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta.

A Europa la recollida porta a porta és el sistema predominant en els municipis petits, però també en grans ciutats com Milà, Munich, Parma, entre altres. A Catalunya, ja en són més de 140 els municipis que han implantat aquest servei.”

*Extret del BUTLLETÍ INFORMATIU DEL PORTA A PORTA,  núm. 1*

Al llarg d’aquest 2018 posarem en marxa el model que hem desenvolupat conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia (CCA) i 16 municipis de la comarca. A Copons ens toca el 25 de juny i implementarem un model mixt entre l’Ajuntament i el CCA. Actualment, la comarca mostra l’índex més baix de Catalunya amb xifres oficials al voltant del 40%. La implantació d’un model porta a porta suposa assolir un 80% abans de 3 mesos. L’esforç del canvi d’hàbits té una resposta immediata en els resultats. La perspectiva a mig i llarg termini és disminuir la generació de residus, l’optimització dels costos i la reducció d’emissions de CO2 (petjada de carboni).

Els propers mesos tots ens iniciarem en aquest model i entre tots haurem de trobar la forma més òptima per a la comunitat. Cometrem errors, o identificarem coses que no funcionen prou bé, o altres dificultats que només superarem amb la col·laboració mútua, entre tots, per trobar el sistema més eficient per a tothom.

Us oferim aquest espai WEB perquè aneu consultant les notícies, calendaris, ordenances i tots el documents i comunicacions vinculats al projecte. Podeu també consultar l’espai WEB d’Anoia Verda totes les novetats i experiències en altres municipis. No estem sols en aquesta aventura i entre tots ho farem possible.

Butlletins Informatius Ordenança Comarcal
Calendari Cada residu al seu lloc
Noticies relacionades Preguntes freqüents
Anuncis Anoia Verda

recollida Porta a Porta

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E