Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Els Horts

Mapa de Patrimoni Cultural de Copons elaborat per la Diputació de Barcelona l’any 2014

Els horts, situats a l’extrem nord del casc urbà, conformen una zona emblemàtica dins la vila de Copons. Destaquen per la seva riquesa paisatgística i el seu traçat conformat per les diverses parcel·les agrícoles, que es van esglaonant en feixes i marges de pedra seca per poder guanyar terreny a l’hora de conrear i evitar l’erosió del sòl.

Destaca per l’extensa xarxa hidràulica, que busca aprofitar al màxim l’aigua del terme. Està formada per un sistema de conductes subterranis, corresponents a les mines i a un important sistema de canals de rec, que eren els encarregats de conduir l’aigua cap a les basses que alimentaven als molins i les diverses parcel·les de cultiu. És a la zona dels horts on es troben els tres molins més destacats del nucli de Copons: el Molí de Dalt, el Molí del Mig i el Moli de l’Amadora. Tots ells de gran importància per la prosperitat i la bonança econòmica del poble.

Aquest entramat de canals i horts configuren un mosaic de colors d’una elevada riquesa paisatgística. Actualment la zona encara està en ús i conforma un punt de vida clau del poble, això ha estat fonamental per la seva bona conservació.

 

Tornar a Patrimoni Arquitectònic

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E