Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Els Capgrossos de Copons

Mapa de Patrimoni Cultural de Copons elaborat per la Diputació de Barcelona l’any 2014

Els capgrossos de Copons són molt característics i singulars, ja que consten del Sol, la Lluna i una Estrella, que surten a ballar plegats per les festes majors.

El primer d’ells va ser el Sol, batejat amb el nom de Sebastià, fent honor al patró de la vila. El varen fer els infants de l’escola d’estiu del 1991, gràcies a la iniciativa i l’ajuda de la Mònica i l’Elena Gudayol, i en Ramón Serra. De la confecció dels vestits se’n va encarregar la Dolors Farrés, consten d’una túnica groga amb cintes de colors que cauen des del coll fins als peus.

Al 1998 durant els actes de la festa major d’hivern es va batejar el segon dels capgrossos: la Lluna, sota el nom de Violeta. Va ser realitzada per la Mònica i l’Elena Gudayol, i el Ramón Serra. Els vestits fets per la Dolors Farrés, són liles amb cintes blanques i liles.

Pel que fa la Estrella té un valor molt especial pel poble, ja que es va fer en honor a la Mònica. La van realitzar els veïns de la vila, seguint el seu projecte; i va ser batejada al 2001.

Avui en dia el Sol Llorenç i la Lluna Violeta, els capgrossos que la Mònica va construir juntament amb l’ Elena, surten a ballar amb la seva germana l’Estrella i formen un element entranyable que marca les diferents generacions d’infants que passen per la vila.

 

Tornar a Patrimoni Cultural

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E