Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Pedronet de Sant Magí

Mapa de Patrimoni Cultural de Copons elaborat per la Diputació de Barcelona l’any 2014

Petita  capelleta que antigament estava situada a extramurs del castell, en un dels accessos a la vila des de l’antic Camí Ral en direcció a Calaf. Actualment, aquesta zona està definida pel carrer i el passeig de Sant Magí, i pel carrer del Mur. Es creu que la devoció per part de la població de Copons envers aquest sant està relacionada amb una forta sequera que va patir el municipi.

Al seu interior s’hi trobava una talla de fusta policromada, que desaparegué durant el període de la Guerra Civil (1936-1939), tot i que posteriorment es pogué recuperar. La imatge, de petites dimensions i força malmesa, fou localitzada per un veí del poble al interior del toll del Rector, que estava situat a la riera, sota l’actual pista poliesportiva. Un cop recuperada es guardà a l’església, fins que al 2012, la imatge fou restaurada per la Sra. Joana Llacuna, mentre que la fornícula fou arranjada pel seu marit, el sr. Josep Tort, ambdós veïns de Copons. La imatge fou repintada i se’n restituïren algunes parts malmeses com les mans o l’aigua que surt de sota el bastó, el qual també fou restituït. El barret que porta el sant també s’hagué d’arranjar.

Però durant la festa major d’aquell mateix any, la imatge desaparegué fruit d’un acte vandàlic. Davant d’aquesta situació, en els mesos d’octubre i novembre del 2012, s’organitzà una col·lecta popular per recollir fons per adquirir una nova imatge. Aquesta nova imatge es comprà al taller d’imatgeria religiosa El Arte Cristiano d’Olot i fou beneïda el 13 de gener de l’any 2013.

 

Tornar a Patrimoni Escultòric

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E