Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Font de La Vila

Mapa de Patrimoni Cultural de Copons elaborat per la Diputació de Barcelona l’any 2014

font-vila

Donada la proximitat amb el nucli urbà, aquesta era la font on la gent anava a buscar-hi l’aigua quan encara no arribava a les cases.

Font aïllada situada al marge dret de la riera Gran i del camí que porta cap al Gorg del Nafre. Es tracta d’un recinte de planta quadrangular construït en una cota inferior al nivell de circulació del camí. Està delimitat per murs rectilinis d’uns 60-70 centímetres d’alçada bastits en pedra sense treballar lligada amb ciment. Les escales d’accés, formades per tres graons i amb barana de ferro, estan situades a la banda de migdia. L’aigua raja mitjançant dos petits tubets disposats a dues alçades, que es troben encastats al parament d’un altre muret situat als peus del talús natural del terreny, per la banda de llevant. L’aigua cau dins d’un forat protegit per una reixa que, mitjançant un conducte, retorna al riu. L’entorn immediat de la font es caracteritza per una abundant vegetació de ribera, amb força humitat i ombra. Al costat de la font hi ha una taula i dos bancs bastits en fusta i pedres escairades reaprofitades.

 

Observacions: L’aigua que alimenta la font aflora del subsòl uns metres més amunt. Mitjançant un conducte soterrat, l’aigua és canalitzada cap a la font.

 

Tornar a Les Fonts

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E