Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Font del Mesquer

Mapa de Patrimoni Cultural de Copons elaborat per la Diputació de Barcelona l’any 2014

font-mesquer

Segons informacions orals, en origen era una font de clot. Entre els anys 2008 i 2009, l’actual estructura que conforma la font fou bastida pel senyor Joan Pujol i Torrents. Fou ell qui va treballar la pedra gravant-la amb la representació del gat i el nom.

No es descarta que aquesta font també es correspongui amb la font del Messeguer, actualment desapareguda i situada en el mateix indret, tot i que no es pot assegurar.

Font aïllada situada en un entorn boscós al nord-oest de la plana de Comalats, tocant la riera de Sant Pere. Està formada per un petit mur bastit en pedra escairada lligada amb ciment, que revesteix el talús del terreny d’on brolla l’aigua. Damunt del mur hi ha una llosa de pedra de grans dimensions gravada amb la representació d’un gat salvatge i el nom “FONT DEL MASQUÉ”. L’aigua brolla mitjançant un tub encastat al mur de pedra i també compta amb una aixeta situada sota el tub. L’aigua cau dins d’un clot delimitat amb pedres escairades plenes de molsa. L’entorn està cobert de l’abundant vegetació que caracteritza la riba de la riera, que es troba a escassa distància de la font.

 

Tornar a Les Fonts

 

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E