Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

La Convivència

Copons és un poble petit, amb pendents i de carrers estrets, que dificulta la convivència de persones, vehicle i animals de companyia. L’any 2011, es van impulsar tres aparcaments municipals gratuïts per tal de millorar la mobilitat al nucli, tan pels vehicles com per les persones. També s’ha limitat la velocitat a l’antiga C-1412z que separava el nucli de la zona de lleure i esport, i que ara és via urbana per tal de donar continuïtat urbana a les dues àrees i garantir la seguretat dels vianants que han de travessar la via.

Un altre aspecte important en la convivència són els animals de companyia. Els darrers anys s’ha incrementat sensiblement el cens d’animals i des de l’ajuntament s’han donat i se segueixen donant totes les facilitats per dotar de xip als animals i censar-los en el registre general de la Generalitat de Catalunya d’animals de companyia (ANICOM). Tanmateix, el què més afecta ala convivència són les deposicions de gossos i gats que en molts casos no són retirades de la via pública tal com manen les ordenances municipals i les lleis generals.

La convivència és una responsabilitat de tots els ciutadans, especialment de veïns i veïnes del municipi i només amb la col·laboració i el compromís de tots es pot assolir un nivell de convivència que faci de Copons una vila amb una qualitat de vida envejable.

 

Trànsit i aparcament Animals de Companyia
Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E