Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

A Copons fem compost!

Per un poble més net i sostenible…

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una nova normativa de residus que obliga a tots els municipis catalans a implementar la recollida selectiva de la matèria orgànica abans del 2010. El municipi de Copons vol aprofitar aquest moment per redissenyar la seva política de recollida de residus de manera que ens ajudi a estalviar diners i que beneficiï el medi ambient.

Per això es portarà a terme una campanya de promoció del compostatge domèstic i comunitari com a forma de gestió de la matèria orgànica al poble: s’instal·laran compostadors comunitaris i es donaran compostadors domèstics a tots els veïns que ho sol·licitin. Durant el mes de novembre es farà una reunió informativa i un taller de formació on es lliuraran els compostadors, els cubells i les bosses compostables per facilitar la separació de les restes orgàniques a les llars.

La idea és transformar les restes de la cuina, el jardí o els horts, en un adob natural, el compost. És a dir, convertirem els residus en recursos. A més, evitarem la recollida, transport i tractament de moltes tones d’escombreries, fet que també suposarà un important estalvi econòmic pel municipi.

Durant les pròximes setmanes un informador passarà per les vostres cases i us demanarà la vostra opinió sobre aquest projecte. Gràcies a la vostra participació farem de Copons un poble més net i sostenible!

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E