Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Ajut humanitari a Ucraïna

La situació actual a Ucraïna provoca el desplaçament de persones que necessiten el suport de les administracions catalanes i de la solidaritat de la ciutadania. Us fem arribar informació al voltant d’algunes de les qüestions fonamentals a tenir en compte.

  • RECOLLIDA D’ALIMENTS, ROBA, MEDICAMENTS O DINERS

Seguint les recomanacions de la Generalitat, s’aconsella vehicular aquestes recollides a través d’entitats locals acreditades. En aquest enllaç trobareu informació sobre les entitats que estan oferint suport. Conflicte a Ucraïna. Cooperació catalana (gencat.cat) 

  • ALTRES OFERIMENTS (ALLOTJAMENT, VOLUNTARIAT..)

En el cas que hi hagi persones o famílies interessades en acollir o fer altres oferiments adreçats al col·lectiu ucraïnès (allotjament, bens mobles, voluntariat i acompanyament de qualsevol tipus) cal  comunicar-los al Comitè per a l’Acollida de les Persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’adreça electrònica comiteacollida.igualtat@gencat.cat, indicant en el títol del missatge ‘OFERIMENTS UCRAÏNA”.

  • ASSESSORAMENT EN ESTRANGERIA O PROTECCIÓ INTERNACIONAL

Des del Servei de Primera Acollida de l’Anoia, la tècnica d’acollida del Consell Comarcal de l’Anoia, oferirà assessorament a qualsevol persona ucraïnesa que necessiti informació sobre protecció internacional, tràmits d’estrangeria o acollida d’urgència en territori català. Cal adreçar aquestes consultes al correu acollida@anoia.cat o bé demanar cita prèvia a l’ajuntament tel. 93 809 00 00.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E