Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

¿Al agua patos?

Benvolgudes veïnes i benvolguts veïns,

L’ajuntament de Copons ha rebut les recomanacions del Síndic de Greuges arrel d’una denúncia presentada pel Sr. Josep Maria Tomás Pujabet contra les bonificacions a la taxa de la piscina municipal pel fet d’estar empadronat al municipi. (Podeu llegir la resposta íntegra del Síndic en aquest enllaç Resposta Síndic).

El Síndic manifesta que no és legal “la bonificació als empadronats”. Queda clar a la resposta del Síndic que l’ajuntament no està obligat a tornar diners sinó a no discriminar amb bonificacions als empadronats, raó per la qual ens recomana treure de la taxa aquesta bonificació. També queda clar que en cap cas recomana que tornem diners als que han pagat la taxa íntegra. Pel que fa a l’augment de les taxes i a la resta de bonificacions no en fa esment.

Si llegiu el text, veureu que a la segona pàgina el Síndic manifesta: “Malgrat les anteriors consideracions, aquesta institució és conscient de la complexitat en què es poden trobar les entitats locals en la gestió dels interessos del municipi, i en concret, en la prestació de serveis municipals amb la voluntat municipal d’intentar compensar part dels imports a satisfer pels veïns, tenint en compte la contribució que aquests fan a la hisenda pública”, i en el següent paràgraf continua: “… si l’ajuntament considera que els residents han de tenir alguna preferència en l’ús dels serveis i activitats municipals, en tant que entén que són aquests qui més contribueixin a sufragar-los, caldria que l’entitat local estudiés una alternativa que fos conforme a dret, …”, recomanació que sens dubte aplicarem.

En resum, la denúncia només perjudica als empadronats i no beneficia ningú. Nosaltres seguirem treballant pel bé de la comunitat.

Gràcies per la vostra comprensió i paciència.

Cesc Salamé, alcalde

 

 

 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E