Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Artisania convoca “Tallers Oberts”, una oportunitat per conèixer i experimentar l’artesania de l’Anoia  

  • Els participants que s’inscriguin podran crear una peça única de la mà d’artesans professionals. És gratuït i obert per a tothom.
  • Els tallers aniran a càrrec de 24 artesans, es realitzaran durant 3 dies, a 4 pobles diferents i es pot escollir entre un total de 8 tallers 

Amb l’objectiu d’apropar l’artesania al públic i celebrar els Dies Europeus de l’Artesania, la marca Artisania ha organitzat “Tallers Oberts”, una activitat única i participativa. Aquesta iniciativa no només vol mostrar els oficis artesanals i els seus secrets, sinó també promoure la cooperació entre artesans i crear nous objectes fusionant diferents tècniques.

Amb la participació de 24 artesans de diversos oficis i la col·laboració de quatre municipis de l’Anoia (El Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous), els “Tallers Oberts” ofereixen una experiència enriquidora i única per als interessats en el món de l’artesania.

Els tallers es duran a terme durant els dies 5, 6 i 7 d’abril, oferint sessions tant al matí com a la tarda. Durant tres hores, els participants tindran l’oportunitat de crear peces úniques de la mà dels artesans i aprendre les seves tècniques. La inscripció és gratuïta i les places són limitades, així que és recomanable inscriure’s amb antelació.

Cada taller estarà guiat per tres artesans de diferents oficis que s’han unit per crear una peça que combina les seves respectives especialitats. Els participants realitzaran una rèplica d’aquesta peça i se la podran emportar a casa. 

Concretament, divendres 5 hi haurà dos tallers a Sant Martí de Tous, de les 16.30 a les 19.30 hores. Dissabte 6, de les 10 a les 13h, hi haurà dos tallers a La Llacuna i a la tarda, de les 16.30 a les 19.30 dos tallers més a Copons. El diumenge serà el torn del poble de El Bruc amb dos tallers més pel matí en el mateix horari. 

Amb aquesta activitat, Artisania compleix una doble funció; per una banda, dóna l’oportunitat a la ciutadania de conèixer el talent dels creadors, i per altra, els artesans han innovat i experimentat amb la cocreació entre companys d’oficis diferents, sortint dels seus processos i assolint un gran repte.

Artisania, com a iniciativa d’Anoia en Transició i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, és una marca que busca projectar el territori rural de l’Anoia des de l’artesania contemporània i de qualitat. Construïda a través de la cooperació entre municipis i amb els creadors, Artisania encarna els valors de l’artesania per potenciar la ruralitat dels pobles, l’entorn natural i el talent a l’Anoia.

Si esteu interessats a participar en els Tallers Oberts i descobrir tot el que l’artesania de l’Anoia té per oferir, trobareu tota la informació i formulari d’inscripcions a www.anoia.cat/tallers-oberts-artisania/ No deixeu passar aquesta oportunitat única de connectar amb els artesans locals i experimentar la màgia de la creació artesanal en directe.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E