Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Avís prohibició estacionament de vehicles en el nucli urbà

Com ja sabeu l’ordenança municipal de circulació de l’Ajuntament de Copons aprovada l’any  2012 i publicada al BOP de 20 de setembre de 2012, prohibeix en el seu article 25 l’estacionament de vehicles en el nucli urbà de Copons.

Per tal que aquesta prohibició causi els mínims inconvenients a la ciutadania es van habilitar tres zones d’aparcament a l’entrada del poble, a Sant Magí i a l’hort de cal reiet i així alliberar espais en el casc urbà per tal de poder gaudir d’un entorn més amable i practicable.

Cal esmentar que a les dues entrades del poble hi ha senyals que especifiquen clarament aquesta prohibició.

No poder aparcar no significa que no puguem carregar, descarregar o fer una aturada curta. No poder aparcar no significa que no puguem circular. No aparcar significa un model de convivència, un model de poble que ens proporciona una qualitat de vida àmpliament volguda per la majoria de Coponencs i Coponenques i que s’ha demostrat en els darrers anys un model d’èxit acceptat per la majoria dels veïns i veïnes.

Ja hem informat amb anterioritat que l’Ajuntament no te potestat sancionadora en cas d’incompliment i que per aquest motiu va signar un conveni amb el Mossos d’Esquadra.

Malgrat tot, encara hi ha veïns que opten per deixar el seu cotxe al davant de la porta de casa. Entenem que costa canviar un costum forjat a costa d’anys, però també creiem que s’ha fet prou campanya per prendre consciència que el final d’aquest camí és aparcar els vehicles en els pàrquings públics municipals. Des d’ara, doncs,  des de l’Ajuntament us demanem el  compliment d’aquest acord de convivència,  en cas contrari haurem de demanar als Mossos d’Esquadra que vetllin pel fer-lo complir.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E