Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Bastoners de Copons, els balls d’abril i maig d’aquesta temporada

ABRIL I MAIG 2018: DE TERRASSA A SABADELL PASSANT PER SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Enguany les ballades de primavera dels Bastoners de Copons s’han repartit entre l’Anoia i el Vallès, acompanyades per la meteorologia variable de les darreres setmanes.

La temporada va començar el 8 d’abril amb les Caramelles, festa on sorgiren els primers balls de bastons de la vila als anys 60 i 80 del segle passat. El dia es va llevar amb una pluja insistent que va provocar escenes inèdites com la ballada aquàtica a la Roquera, que va deixar jaquetes vermelles i espardenyes completament xopes de bon matí, i l’actuació principal de cantaires i bastoners a dins de l’església de Santa Maria.

El matí assoleiat del 22 d’abril va acompanyar a la 37a Diada dels Bastoners de Terrassa. La colla padrina de Copons convida cada any a celebrar l’aniversari amb un bon esmorzar, cercavila i ballada final a la Plaça Vella que els bastoners envaeixen amb els diferents colors de les colles participants. Ball de Bastons de Salou, Bastoners del Casc Antic de Barcelona, de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa, d’Esplugues de Llobregat, de Moià, Terrassa i Copons, picant alhora el balls apresos per fer plegats.

El 6 de maig a la tarda el temps va alegrar la Fira de la Multicultura de Santa Margarida de Montbui. Finalment el sol acompanyava al públic i participants de la 7a Trobada de Cultura Popular i Tradicional de l’Anoia que es van aplegar a la gespa de  les grades del Passeig Catalunya. Falcons de Vilanova d’Espoia, Unió Cultural Extremenya Anoia, Cercolets d’Igualada, Trobadors de l’Anoia, Grup Sardanista de Montbui, Casa de Andalucía de l’Anoia i Bastoners de Copons oferiren un repertori ben divers que van gaudir tots plegats.

Finalment el 12 de maig la 43a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, gran cita anual i festa grossa bastonera, que aquest any acollia la ciutat de Sabadell. La previsió meteorològica va obligar la organització a canviar un programa de 4 cercaviles que recorrien diferents barris més sopar i concert a l’aire lliure, reagrupant les 60 colles participants al recinte de la Fira de Sabadell. La tarda va donar una petita treva, aprofitada per omplir la Rambla de música, color i repics de bastons, tot i que la multitudinària ballada final va haver de ser a cobert. Malgrat la pluja, bastoners i bastoneres d’arreu de Catalunya van compartir un any més aquesta jornada excepcional.

Ara s’acosta l’estiu, amb les ballades de festa major i una de ben especial al Berguedà.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E