Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Comunicat conjunt dels Ajuntaments de l’Alta Segarra sobre l’obertura de les piscines

El signen els Ajuntaments de Calaf, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt i Sant Martí de Sesgueioles i explica l’acord de no obrir les piscines municipals aquest estiu per la impossibilitat de fer complir les normes decretades pel govern espanyol

“Els Ajuntaments de Calaf, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt i Sant Martí Sesgueioles hem decidit, en reunions telemàtiques celebrades les darreres setmanes, no obrir les nostres piscines municipals aquest estiu. La decisió s’ha pres després de constatar la impossibilitat de fer complir les normes decretades pel govern espanyol, com a mesura per impedir la propagació de la Covid – 19 en ple estat d’emergència sanitària.

Els governs dels municipis de la comarca natural de l’Alta Segarra lamentem haver de prendre aquesta decisió i els prejudicis que causarà. Perquè entenem que les piscines són també un punt de trobada i socialització durant els mesos d’estiu. Especialment, en els municipis més petits en els quals la piscina es converteix tot sovint en l’única activitat d’esbarjo i de retrobament durant aquestes vacances. No obstant això, tots els governs municipals hem entès la necessitat de no obrir aquest any les nostres piscines municipals.

Les mesures decretades pel govern espanyol impliquen, entre d’altres normes, la reducció de les entrades a un terç dels aforaments i l’obertura a través de cita prèvia per organitzar els torns entre els veïns, controlar la temperatura a l’entrada, mantenir els dos metres de distància entre els usuaris dins i fora de l’aigua, tenir gels a disposició dels usuaris o netejar i desinfectar constantment, tant els equips com les instal·lacions. Tot aquest seguit d’obligacions, que considerem adequades per evitar tenir episodis de rebrots de la pandèmia, fan inviable l’obertura de les piscines, tant pels dèficits econòmics que ens causarien, com per la impossibilitat de fer-los complir amb el rigor que caldria.

Tanmateix, els governs municipals de Calaf, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt i Sant Martí Sesgueioles, hem acordat també la possibilitat de revisar aquest tancament en cas que les condicions actuals de l’estat d’emergència sanitària i de transmissió del covid – 19 canviessin les pròximes setmanes, d’una manera que tot aquest seguit de normes es poguessin o bé d’aplicar d’una manera menys estricta, o bé no fes falta imposar-les”.

Calaf, Copons, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei i Sant Martí Sesgueioles 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E