Jornada festiva i molt participada en motiu de la inauguració de la restauració de les pintures de l’artista igualadí .
El diumenge 7 de maig, Copons ha celebrat la recuperació i restauració de les pintures de la Capella del Santíssim de l’església parroquial de Santa Maria, obra de l’artista igualadí Miquel Llacuna i Alemany.
L’acte d’inauguració començà amb una missa solemne, presidida pel Bisbe de Vic Mons. Romà Casanova i Casanova, i que comptà amb una participada interpretació musical ja que en algunes peces joves estudiants de música del poble s’afegiren al piano per acompanyar els cants.
A continuació el Sr. Pau Llacuna i Ortínez, historiador de l’art i nebot de Miquel Llacuna, va parlar de la intensa i fructífera carrera del seu oncle, de les diferents etapes creatives i del privilegi que a l’església de Copons s’hi trobin, davant per davant, dues obres que mostren clarament els dos períodes artístics del pintor: L’altar de Sant Josep, d’una primera fase naturalista, amb àngels de llargues ales, i la capella del Santíssim, de colors intensos i plena de simbologia religiosa . També prengueren la paraula el Sr. Joan Closa i Pujabet, arquitecte restaurador, el Sr. Bisbe i Mossèn Enric Garcia, rector de la parròquia, que agraí un cop més la col·laboració i implicació dels coponencs en el projecte de recuperació de les pintures.
Després de la benedicció de les dues capelles, Mons. Romà Casanova tallà la cinta inaugural juntament amb l’alcalde de Copons, Sr. Francesc Salamé i Sabater, i els assistents pogueren accedir a la capella del Santíssim per veure i gaudir finalment del resultat de la restauració.
A la sortida les colles de Bastoners i Geganters de Copons van omplir la plaça amb els seus colors. El so de l’acordió i les gralles i l’alegria dels balls reberen als nombrosos assistents i els acompanyaren fins l’hora del dinar de germanor que s’havia preparat a la sala polivalent.
Amb aquesta obra, el poble de Copons recupera un lloc de pregària i recolliment i al mateix temps enriqueix el seu patrimoni històric i cultural.