Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Copons rehabilitarà La Barraca amb una sola planta i un cost d’uns 450.000 euros

La 2a trobada del procés participatiu va servir per descartar dos propostes inviables

L’Ajuntament de Copons rehabilitarà l’edifici de La Barraca amb una sola planta i un cost d’uns 450.000 euros. La 2a trobada del procés participatiu del projecte per recuperar aquest edifici va servir per triar la proposta més ajustada de les que ha treballat la Diputació de Barcelona i per recollir idees dels presents. Va tenir lloc divendres 12 de gener a la sala gran de la Sala Polivalent i hi van participar unes 30 persones, amb la presència de tres dels quatre membres que formen part de la Comissió de seguiment del projecte.

La sessió va començar amb la benvinguda i les presentacions de l’alcalde, Àlex Prehn, i amb una breu introducció i explicació del procés participatiu de la regidora de participació ciutadana, Imma Lliró. Tot seguit, la tècnica del Consell Comarcal, Susanna Llopart, va explicar en quin punt es trobava el procés i què es treballaria a la reunió.

De la seva banda, l’arquitecte municipal Bernat Perelló va explicar que de les tres propostes que han plantejat els tècnics de la Diputació, una va quedar descartada d’entrada per no complir els requisits i que una segona també quedava pràcticament descartada per tenir un cost molt elevat. L’opció restant, més ajustada, consistirà, doncs, en rehabilitar l’edifici tal com és ara, amb una sola planta.

El públic van fer diferents aportacions i es va reafirmar la necessitat de poder guanyar un espai més per al poble que sigui polivalent i d’unes dimensions intermèdies entre els espais de que disposem actualment. Per acabar es va acordar seguir avançant en l’opció plantejada i seguir informant de l’evolució de la mateixa.

Recuperant La Barraca

El procés participatiu per definir quins usos i quins espais es volen donar al nou edifici de La Barraca va arrencar el mes de juliol passat, amb la intenció de redactar un projecte adequat a les necessitats del poble.

L’Ajuntament va exposar la necessitat d’ubicar el nou Centre d’Atenció Primària a l’edifici, ja que l’actual es troba en un pis de lloguer i no compleix els requisits necessaris per dur a terme el servei correctament. Els ciutadans i les entitats van demanar que comptés amb espais per trobar-se i per fer diferents activitats, sales de lectura, de treball i estudi amb ordinadors i saletes per a les entitats amb espais d’arxiu i magatzem. En general es va arribar a la conclusió que calien espais grans amb divisions per poder guanyar polivalència.

Al llarg dels anys s’han fet diferents reformes a l’edifici de La Barraca, i ha tingut usos i activitats diversos durant el temps que va estar en funcionament: va acollir un bar, un cinema, el local social del Centre Instructiu Coponenc i l’escola.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E