Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Detalls i valoracions de la 1ª Mostra Hortícola

El 29 d’agost vam celebrar la primera edició de la Mostra Hortícola de Copons, organitzada per l’ajuntament i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Junta de Regants de Copons i el Col·lectiu Eixarcolant.

Durant tot el matí es van celebrar diferents activitats per divulgar l’excepcionalitat dels horts del municipi, realitzant-ne una visita guiada a primera hora que es va iniciar amb una quinzena d’inscrits i que es va anar incrementant durant el recorregut.

Posteriorment es va realitzar una xerrada parlant de la singularitat del tomàquet de Copons amb la participació de més de 50 persones.

Paral·lelament i durant tot el matí es van poder comprar productes collits directament de l’hort per part dels hortolans  de Copons, d’Horta Lliure d’Òdena (residents a Copons) i del celler de Cal Cinto de Cardona que també vàren participar a la mostra. Es va realitzar també un tast dels vins del celler d’Anna Rosell.

La Junta de Regants per a la Conservació del Reg i Horts va participar oferint el sorteig d’una cistella de productes dels horts de Copons . Felicitem a la Glòria Fustero que va guanyar la cistella.

El taller familiar d’extracció de llavors va estar molt concorregut també i unes 40 persones hi van participar.

Per acabar la primera mostra va tenir lloc un Show Cooking per treure el millor partit i sabor dels tomàquets de Copons i un tast en els que van participar més de 50 persones.

Aquest tast va ser realitzat a partir d’un joc on els participants van haver d’endevinar les propietats de 6 diferents talls de tomàquet que pertanyien a diferents varietats i també degustant alguns dels plats del Show Cooking.

Des de l’ajuntament de Copons valorem positivament l’acollida i afluència d’aquesta mostra on veïns del municipi i de la comarca s’han apropat a conèixer de primera mà i de manera fàcil i accessible la singularitat dels horts i del producte de Copons, especialment del tomàquet.

D’aquesta manera apostem per consolidar aquest esdeveniment per celebrar-ho anualment.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E