Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

El Diari digital Anoia.cat va entrevistar el nostre Alcalde

Mas: ‘Al consistori no tenim oposició, és la mateixa població qui fa que no ens adormim’

Política dijous, 02 juliol 2009. 03.00h


Després de mig mandat com alcalde de Copons, Carles Mas valora positivament la feina feta, i sobretot la feina dels mateixos ciutadans, ja que a falta d’oposició a l’ajuntament, qui fiscalitza i qüestiona la tasca del govern són els mateixos ciutadans. Aquesta vinculació és possible gràcies a les eines d’internet, el facebook i altres xarxes socials, que han fet el municipi més participatiu. Malgrat aquesta positiva relació, la crisi limita també l’actuació en un municipi tan menut i la dependència de les administracions fa delicada la gestió d’alguns projectes. A nivell territorial Mas considera que Copons hauria d’anar amb Igualada a la vegueria més propera a Barcelona.


 

Quin és el missatge que l’Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?
Ha de ser un missatge de tranquil·litat. Tothom hauria de continuar amb la seva rutina diària si aquesta continua igual, en cas contrari no alarmar-se, ja que aquest són processos amb data de caducitat. Evidentment, intentar ajudar en el que sigui possible, com a l’hora de tramitar peticions, o poder aconsellar dels passos a seguir.

I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?

Com s’ha comentat anteriorment l’economia del poble després de la crisi continuarà generant dèficit. La feina d’aquest consistori serà la de lluitar per aconseguir ingressos atípics que ajudin a la seva població a gaudir dels serveis necessaris per la vida diària.

Quina opinió li mereixen alguns dels projectes comarcals com l’aeroport corporatiu, l’outlet d’Òdena…

Evidentment totes les aportacions per generar llocs de treball a la comarca haurien de ser ben vistes i més en els temps de crisi en què ens movem. Són grans oportunitats per generar riquesa a la comarca.

A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi? Per què?

Si una cosa tenim clara, és que Copons ha de pertànyer a la vegueria de la que formi part Igualada. No entendríem qualsevol altra opció ja que la tendència de la població coponenca sempre ha estat la capital de comarca. En un pla més general, crec que sempre hauríem de mirar cap a Barcelona, segurament on hi haurà més recursos alhora de demanar ajudes.

Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o de la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques?

Sí, ja l’any passat des de l’Ajuntament vàrem demanar ajut econòmic per a portar a terme el POUM que defineixi el poble que volem. L’ajuda que ens ha arribat no ens dona per realitzar el projecte sencer, però almenys podrem començar per realitzar el catàleg de masies també necessari.

I, en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?
Si per alguna cosa destaca aquest equip de govern, és per l’aposta que s’ha fet per potenciar les noves tecnologies, fent-les arribar a gran part de la població.

Una pàgina web molt didàctica, amb un continu moviment d’informació, un grup al facebook perquè tothom pugui fer arribar les seves inquietuds són algunes de les accions que s’han dut a terme gràcies a les noves tecnologies 2.0.

Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcalde, i quines expectatives té de cara a futur?
Aquesta frase de dedicar-se a la política sona molt professionalitzada i no és el cas de la gent que estem en l’equip de govern de l’Ajuntament de Copons. Personalment, més que fer política crec que el què fem és intentar gestionar el millor possible el poble que ens estimem. A l’anterior legislatura ja vaig formar part de l’equip de govern com a regidor i a inicis de 2007 vaig passar a ser l’alcalde fins a dia d’avui. Les expectatives de futur són acabar el millor possible els dos anys de legislatura que queden, més endavant ja s’anirà veient

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E