Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Eleccions al Parlament de Catalunya diumenge 27 de setembre

D’aquí a poques hores estem convocats a manifestar-nos a les urnes, la fórmula més democràtica que hi ha al món. Tots i cadascun de nosaltres podem mostrar lliurement la nostra opinió, la nostra opció política i triar el model de país que volem. El vot és l’eina de canvi més poderosa que tenim els ciutadans

Les properes eleccions del dia 27 són molt diferents a les què hem viscut des de la democràcia fins avui. I ho són perquè tots els caps de llista són nous, hi ha nous lideratges, hi ha nous partits i coalicions i el més important de tot, la democràcia és el valor en joc.

Però sobre tot ho són perquè aquestes eleccions decidiran el destí del nostre país, Catalunya.

Tot el què tenim per decidir el nostre futur són les urnes, això que tant descaradament ens neguen els que falsament s’anomenen demòcrates i tanmateix s’erigeixen en protectors de la democràcia. Per això hem de votar. Per això val la pena fer l’esforç i animar a tothom a VOTAR.

A més dels obstacles que ens posen per exercir un dret universal dels països amb sistemes democràtics, hi hem de sumar l’espoli que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya estem patint a través dels impostos (IVA, IRPF, IBI, aigua, gas, electricitat, carburants i una infinitat d’impostos indirectes); amb el frau fiscal (que òbviament només se’n poden aprofitar els que tenen diners suficients per fer-ho); amb l’evasió fiscal (124.000.000.000,00€, ho heu llegit bé, cent-vint-i-quatre mil milions d’euros) i de la corrupció política (amb milers de polítics de tots els rangs i ideologies imputats –en un altre país ja estarien a la garjola).

És per això què aquestes eleccions són especials i diferents. Tenim l’oportunitat de fer de Catalunya un país nou i net, amb Espanya o sense, però un país nou, net i per sobre de tot, nostre. Sense por, sense donar crèdit a les amenaces. Només amenaça qui no te arguments, qui no vol sentir els teus, qui no vol perdre cap privilegi, qui no està disposat a compartir, qui té més por que la que fa.

Sigui quina sigui la teva opció, aquest 27 de setembre VOTA i PARTICIPA. A la manera que ho fem els ciutadans, dipositant a l’urna el futur que desitges per a tu i el teus; pels que no hi són, pels que hi som i pels que vindran. Fes-ho! Pel passat i pel futur, per allò que som i pel que volem ser, amb el respecte a les persones però amb la fermesa de tot un poble.

Aquest 27 de setembre més que mai som cridats a les urnes. Més que mai, sí, perquè més que mai aquestes eleccions determinaran el nostre futur per unes quantes dècades.

Vota! No et quedis a casa. VOTA i anima a tothom que coneixes a votar, a votar amb la consciència de la transcendència que té aquest 27S.

Vota! Que ningú decideixi per tu. Vota perquè ningú no pugui posar en dubte aquest acte democràtic, perquè ningú no pugui segrestar la democràcia, perquè ningú s’enfili per sobre de la democràcia.

Vota! perquè la teva veu es pugui sentir amb el teu vot.

Ens desitjo una gran diada electoral, pacífica i participativa i que la puguem recordar com la diada del canvi. Per Copons i per Catalunya!

Visca Catalunya!

Cesc Salamé
Alcalde de Copons

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E