Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Els artesans de l’Anoia podran participar en els Tallers Oberts del FAD

  • Una col·laboració entre ARTISANIA i el FAD permet als artesans de la comarca participar en l’activitat amb condicions excepcionals.
  • L’activitat té lloc a Barcelona, L’Hospitalet, i amb aquesta col·laboració, el FAD ho ha ampliat també a l’Anoia

ARTISANIA ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) que permetrà als artesans i artesanes de la comarca de l’Anoia participar conjuntament en les jornades de portes obertes dels espais de creació local de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i, ara també, l’Anoia.

L’acord estableix que els artesans de l’Anoia que sol·licitin participar disposin d’uns avantatges excepcionals, entre altres, la inscripció està completament subvencionada i inclou la possibilitat de ser socis de l’AF-FAD de manera gratuïta durant un any. 

Tallers Oberts consisteixen en l’obertura dels tallers dels artesans durant dos caps de setmana (del 9 al 10, i del 16 al 17 de novembre) per mostrar el seu treball a les persones interessades a conèixer de primera mà les tècniques aplicades, els processos creatius i obres resultants, a més de convidar la ciutadania a participar en les activitats i tallers que els artesans proposin.

Per part de la ciutadania, les jornades de portes obertes d’espais de creació són una ocasió única per a endinsar-se al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny de la mà del sector. 

Tallers Oberts celebra aquest any la seva 31 edició i ho fa amb novetats com l’ampliació a dos caps de setmana per a potenciar les visites. També es participarà d’una nova iniciativa destinada a democratitzar i promocionar el col·leccionisme entre els visitants. La primera edició de “Peça única” consistirà en una nova línia de peces úniques que els artesans podran crear i que l’A-FAD promocionarà.

Amb aquesta iniciativa, ARTISANIA busca no només promoure la creativitat i l’artesania local, sinó també fomentar la interconnexió entre diferents àrees metropolitanes i comarcals, creant una xarxa enriquidora i donant visibilitat al treball artesà del territori.

La participació a Tallers Oberts està oberta a tots aquells artesans i artesanes de la comarca de l’Anoia. La convocatòria està oberta fins el 2 de juny i les inscripcions es poden fer directament a través de la web de la FAD a: https://www.fad.cat/a-fad/es/agenda/11811/tallers-oberts-2024-convocatoria-oberta

Per a més informació es pot contactar a través del mail hola@artisania.cat

Artisania, una iniciativa d’Anoia en Transició que compta amb el suport del Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i els ajuntaments del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, és una marca que busca projectar el territori rural de l’Anoia des de l’artesania contemporània i de qualitat. Construïda a través de la cooperació entre municipis i amb els creadors, Artisania encarna els valors de l’artesania per potenciar la ruralitat dels pobles, l’entorn natural i el talent a l’Anoia.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E