Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Èxit de la jornada de descoberta del patrimoni natural i neteja del riu

La jornada  va comptar amb un bon nombre de participants que van poder gaudir d’ un matí de coneixement de la natura.

El passat diumenge dia 30 de maig l’Ajuntament de Copons va organitzar una Jornada popular  de descoberta de la biodiversitat del riu Anoia. L’objectiu de la jornada era el de  donar a conèixer l’ entorn natural del riu  i conscienciar de la importància de mantenir el nostre medi natural  net i en bones condicions. De la mà del biòleg Robin Corrià   es  van descobrir els diferents ecosistemes de riu, el seu funcionament i algunes de les espècies més característiques que habiten en les zones de ribera.

En aquesta matinal els mes petits varen poder avaluar la qualitat de l’aigua a través de l’ anàlisi dels invertebrats que hi habiten, una exploració que ens va poder demostrar que en aquest indret del riu  hi ha una bona qualitat de l’aigua.

La jornada  va començar al camp de futbol de Copons i es va recórrer  un corriol  que voreja el  riu Anoia i  arriba fins el Gorg Salat, un tram d’una enorme bellesa paisatgística, on vàrem poder admirar  les espècies vegetals i animals que hi habiten i també descobrir aquelles especies invasores que perjudiquen les autòctones.

De tornada de la visita els participants varen aprofitar per recollir els residus que malauradament es llencen en aquest indret especialment plàstics i llaunes.

Aquesta  ha estat  una acció organitzada per sensibilitzar al públic sobre la necessitat  de protecció  i conservació del medi ambient  i  de la gran quantitat de residus que es llencen a la natura. Des de l’Ajuntament agraïm l’ acollida d’ aquesta acció que ha estat una gran oportunitat per descobrir el nostre entorn amb uns ulls diferents.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E