Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

femENERGIA, femCOPONS

Ahir es va inaugurar l’exposició Actuem amb energia dissenyada per la Diputació de Barcelona per divulgar la situació actual del clima i com podem contribuir en la mitigació del canvi climàtic. La mesura de l’impacte en el clima, és la petjada de carboni. Simplificant, la petjada de carboni és l’equivalent als Kgs de CO2 que genera una persona a l’any.

Aquesta mesura permet establir accions i estratègies per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

A l’Ajuntament ja planifiquem amb criteri d’estalvi i transformació energètica. Per exemple, apagant 2 de cada 3 llums durant la nit, reduint la potencia de consum, substituint gradualment per tecnologia led els llums interiors i exteriors, instal·lant una caldera de biomassa per a l’escola, implantant la recollida porta a  porta de les escombraries, recollint l’oli usat.

La caldera de biomassa de l’escola donarà servei també a La Barraca i a l’Ajuntament, mitjançant una xarxa de calor. Aquesta instal·lació significarà deixar de consumir combustibles fòssils als tres edificis.

D’altra banda, l’Ajuntament de Copons forma part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i he signat el Pacte d’Alcaldes per l’Energia i el Clima (PAESC) per complir amb el Pla Europeu 20-20-20:

Reduir el consum d’energia en un 20,2%, augmentar fins al 20,1% el pes de les renovables en el consum d’energia primària i reduir un 25,3% les emissions de CO2

Espero que l’exposició us sigui d’utilitat.

Cesc Salamé Sabater – Alcalde

 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E