Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Fira singular de Cultura Artesana a Copons, el dissabte 16 de desembre

FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA A COPONS 

Lloc: Copons

Data: 16 de desembre de 2023

Horari: de 10.00 h  a 20.00 h

LA FIRA

La FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA neix de la necessitat compartida de reivindicar l’artesania i el territori rural, oferint un espai de qualitat on divulgar i mostrar el treball dels artesans i artesanes i adquirir els productes directament dels seus creadors.

La FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA vol esdevenir un referent de la cultura artesana, un lloc de trobada i celebració entre el públic amant de l’artesania, i els artesans i artesanes, que a través de les seves mans i d’un gran coneixement de l’ofici, ofereixin un producte autèntic, perdurable, de qualitat i original.

La FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA reuneix durant un dia, als baixos de les cases del poble i diferents espais singulars del municipi, una selecció d’artesans i artesanes que conviden als visitants a participar de diferents demostracions d’ofici i disciplines, exposicions i venda de productes, tot acompanyat d’un programa d’activitats de cultura artesana, en un recorregut pels carrers i places del poble ambientades per l’ocasió, generant un entorn màgic i únic.

Sempre amb una mirada contemporània.

PARTICIPACIÓ

L’organització manté un clar compromís amb la preservació dels oficis artesanals, i de suport a la comunitat artesana involucrada en la seva transmissió i divulgació. Per aquest motiu les persones artesanes que siguin seleccionades per formar part d’aquest esdeveniment seran remunerades amb la quantitat de 120 €.

SOL.LICITUD DE PARTICIPACIÓ A LA FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA A COPONS

LA CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ ESTÀ OBERTA DES DEL 30 D’OCTUBRE FINS EL 8 DE NOVEMBRE

Documentació necessària i passos a seguir:

CRITERIS DE SELECCIÓ

 • PRIORITZAR ELS PROFESSIONALS UBICATS A LA COMARCA DE L’ANOIA.
  • El primer criteri de selecció serà el lloc de procedència. Tindran prioritat els professionals provinents de la comarca de l’Anoia. De forma específica, també es valoraran els projectes establerts a altres territoris.
 • FORMAR PART DEL CENS DE ARTESANS/ES I CREADORS/ES DE LA COMARCA DE L’ANOIA.
  • Per participar a la Fira cal estar inscrit, prèviament, al cens d’artesans/es i creadors/es de la comarca de l’Anoia gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia dins del projecte Anoia en Transició. Si no s’està inscrit es pot fer des del formulari d’inscripció.
 • PRODUCTES D’ELABORACIÓ PRÒPIA.
  • És imprescindible que les peces siguin d’elaboració pròpia i artesanal. Es valoraran els productes singulars o innovadors que puguin ser d’interès per la Fira.
 • TENIR CARNET D’ARTESÀ/NA O ESTAR EN TRÀMIT.
  • Per participar a la Fira cal tenir el carnet d’artesà/na o estar en tràmit.
 • OFERIR UN ACTIVITAT:
  • La Fira Singular de Cultura Artesana té com objectiu principal posar en valor l’artesania per això, la persona participant, ha de proposar una activitat demostrativa o divulgativa de l’ofici artesà al qual es dedica.

PROCÉS DE SELECCIÓ

Una comissió, formada per professionals de l’artesania i persones tècniques vinculades al projecte Anoia en Transició, valorant individualment cada sol·licitud. En cas de ser acceptada, l’organització farà arribar a les persones artesanes seleccionades la notificació amb tota la informació necessària relativa a la participació i organització mitjançant correu electrònic. Aquelles que no s’ajustin a les condicions seran desestimades i també es notificarà mitjançant correu electrònic.

L’emplaçament de l’espai a ocupar es decidirà en funció de les característiques de cada un d’ells i de les necessitats de cada participant.

L’organització es reserva el dret de suspendre la Fira quan les sol·licituds presentades no es considerin suficients pel bon funcionament de la mateixa.

DUBTES O PREGUNTES

Per dubtes o preguntes podeu escriure a anoiaentransicio@gmail.com

La FIRA SINGULAR DE CULTURA ARTESANA A COPONS, és una iniciativa del projecte Anoia en Transició.

Impulsada des de l’Ajuntament de Copons, amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia i la cooperació dels municipis del Bruc, La Llacuna i Sant Martí de Tous.

Compta amb la participació de la Diputació de Barcelona, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E