Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Han finalitzat els actes de la Setmana de la Gent Gran

La setmana de la Gent Gran de Copons va començar el dimecres dia 25 amb una classe especial de micro-gimnàstica a la que els assistents habituals podien convidar a un amic o veí i així donar a conèixer aquesta activitat.

El dijous dia 26 un nombrós grup de coponencs i coponenques, veïns, veïnes, amics i amigues van sortir de Copons cap a Puig Reig, per visitar la Colònia Vidal i veure com vivien i treballaven a la colònia tèxtil de principis del segle XX. Van visitar la fàbrica, i després de dinar a Prats de Lluçanès, visita al Santuari de Lourdes a Prats de Lluçanès.

Divendres dia 27 va ser l’últim dia del taller “no t’oblidis” que havia començat el passat dia 29 abril, amb dos sessions setmanals durant el mes de maig, on varen fer funcionar la memòria d’una manera senzilla i amena per a tots els participants.

Dissabte dia 28 a les 7 de la tarda es va presentar el llibre les dones i la fàbrica, una publicació dels relats de ficció creats pels participants del taller de narrativa, inspirats en el testimoni d’algunes de les dones que van treballar a la fàbrica gràcies al recull de les fonts orals a càrrec del grup Memoral. L’acte va ser presentat pel Josep M. Solé de Radio Nova i Radio Igualada, que després d’una breu introducció del procés de creació literària, va destacar la cura de la publicació, el disseny de la qual ha sigut obra de la Meritxell Martí. Feta la introducció, en Josep M. va donar veu al Ricard Closa, conductor del taller i coordinador de la publicació, i a la Roser Grau, perquè ens parlés de les fons orals i de la importància de les entrevistes enregistrades pel grup Memoral de Copons.

Acabada la presentació, tothom es va poder endur un o més exemplars del llibre gratuïtament. Des de l’ajuntament volíem donar visibilitat a una part de la història de Copons protagonitzada per les dones de Copons.

El diumenge 29 va tenir lloc el dinar de cloenda de la setmana. A la sobretaula els assistents es van veure sorpresos amb l’espectacle de màgia de proximitat «l’ Eric» una actuació de màgia que va fer gaudir a tots els presents. Per acabar la festa amb alegria, ball per a tothom amb el grup Joan&Josep

Gràcies a tothom que hi ha participat i en ha ajudat a que sigui un èxit.
I fins l’any que ve!

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E