Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Inauguració i exposició: Dones lluitadores amb xerrada de Maribel Nogué, escriptora, feminista i activista social.

EXPOSICIÓ HOMENATGE A LES DONES LLUITADORES “ROIG I VIOLETA” A COPONS

En el marc de les activitats programades per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Copons va inaugurar el passat dissabte 4 de març l’exposició “Roig i Violeta” homenatge a les dones lluitadores. L’acte es va fer a la sala petita de la sala polivalent del poble a les 12 del migdia amb la presencia de l’escriptora i feminista, Maribel Nogué i Felip.
L’exposició ha estat cedida per la fundació l’Alternativa i vol retre un homenatge a totes aquelles dones que van lluitar contra el feixisme al nostre país i que van ser perseguides, empresonades, torturades i en molts casos assassinades. Consta de 13 plafons amb fotografies i una breu explicació de la vida de 12 d’aquestes dones.
Durant l’acte de dissabte, Maribel Nogué que ha conegut personalment algunes de les protagonistes d’aquesta exposició, ens va transmetre amb passió i delicadesa diferents anècdotes i vivències d’alguna d’elles, especialment de la vida de la Manola Rodríguez Lázaro, de qui va llegir alguns dels seus poemes per finalitzar l’acte.
Aquesta exposició es podrà visitar fins el diumenge 12 de març en horari de 9h a 12h i de 19h a 22h entre setmana, i de 12h a 16h i de les 19h a 21h el cap de setmana.

 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E