Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Inauguració de la restauració de les pintures de Miquel LLacuna i Alemany a l’església de Copons

El proper diumenge 7 de maig la parròquia de Santa Maria de Copons celebrarà la recuperació i restauració de les pintures de la Capella del Santíssim, obra de l’artista igualadí Miquel Llacuna i Alemany.

L’acte d’inauguració serà el diumenge 7 de maig, a l’església de Santa Maria de Copons, i començarà a les 12 del matí amb una missa solemne presidida pel Sr. Bisbe Mons. Romà Casanova.

A la 1 del migdia tindrà lloc una breu conferència sobre l’obra de Miquel Llacuna a Copons, a càrrec del Sr. Pau Llacuna i Ortínez, historiador de l’art i nebot del pintor, i del Sr. Joan Closa i Pujabet, arquitecte restaurador.

A la sortida els Geganters i els Bastoners de Copons oferiran els seus balls als assistents, i la jornada es clourà amb un dinar de germanor i bingo.

La Capella del Santíssim de Copons està adossada a l’església parroquial i s’hi accedeix per un altar lateral. Malmesa durant la guerra civil, posteriorment s’encarregà un projecte de restauració al decorador i artista igualadí Miquel Llacuna i Alemany i ell mateix en féu les pintures que s’inauguraren l’any 1961. També va realitzar les de l’altar de Sant Josep, a la mateixa església.

Pels documents que es conserven, sembla que inicialment la decoració de la capella havia de ser més historiada, però el projecte inicial es va abandonar per un de nou, d’estil molt més estilitzat.

Últimament les pintures estaven força deteriorades i la parròquia es va proposar de recuperar-les, aprofitant que es disposava del projecte original de Miquel Llacuna. La restauració s’ha dut a terme, entre altres, gràcies a la col•laboració de la parròquia, els veïns i l’ajuntament de Copons. En els darrers mesos s’han endegat campanyes de recollida de diners per acabar de pagar les pintures. La darrera , el passat gener , anomenada “Només ens falten 100 Pots de Pintura!” convidava a participar-hi pagant pots de pintura a 10 Euros.

Amb aquesta obra, el poble de Copons i la comarca de l’Anoia, afegeixen un nou valor al seu patrimoni històric i cultural.

 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E