Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Inici de les obres del projecte “Xarxa de Calor en els equipaments municipals de Copons”

Benvolgut veïns i veïnes,

Us informem que dimarts dia 14 de juny s’han iniciat les obres del projecte “Xarxa de Calor en els equipaments municipals de Copons”, aquesta obra afectarà durant un mes la zona davant de la rectoria, el carrer Vilanova a l’alçada dels núms 4 -8, el carrer Angel Guimerà entre l’Ajuntament i la Barraca i la carretera de Folques a Jorba.

Tal i com ja sabeu l’escola de Copons disposa d’ una moderna caldera de biomassa.

El desembre de  2019 i, en el marc de la tercera fase de l’obra,  es va realitzar la instal·lació d’una caldera de biomassa Maximus de 150kW que funciona amb  estella.

La caldera està situada al soterrani de l’edifici al nivell de l’entrada per la carretera i el subministrament d’estella es realitza des d’un nivell superior, a través de connexions d’enviament pneumàtic. La caldera també disposa en el seu interior d’un separador electrostàtic de partícules sòlides dels gasos de combustió.

Aquesta caldera ha de servir per alimentar des de l’escola calefacció a les dependències municipals properes a la rectoria com l’edifici de l’Ajuntament, bar i vestuaris piscina, barraca i habitatges de l’antiga escola.

L’Actuació prevista al PAESC (Pacte dels alcaldes per a l’energia i el Clima) s’emmarca en el projecte de desenvolupament sostenible i impuls econòmic de la vila de Copons i disposa del finançament del PUOSC (Pla d’obres i serveis) de la Generalitat de Catalunya i del PGI (Programa General d’Inversions) de la Diputació de Barcelona,  el pressupost es situa en 94.259,00 € i les obres les executarà l’empresa Bover Gutierrez, SL que va resultar adjudicatària del concurs convocat a tal efecte.

Us demanem disculpes per les molèsties que es puguin produir durant l’execució de les obres, obres que han de redundar en un benefici de tots amb un gran estalvi energètic i una millora mediambiental important al substituir els combustibles fòssils per un sistema que s’alimenta amb energia renovable com és la biomassa.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E