Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Iniciat el Camp Popular de Treball per a recuperar el Molí del Mig amb uns resultats sorprenents

Del 28 de juliol al 14 d’agost el municipi de Copons ha iniciat el Camp Popular de Treball per a la recuperació del Molí del Mig els matins de 8:30 a 13:30 hores. El Camp Popular de Treball està obert a totes els persones de la comarca que desitgin ajudar en la millora del patrimoni cultural del territori.
Aquest Camp de Treball dirigit per l’arqueòloga Núria Cabañes de l’empresa CatPatrimoni, ja ha obtingut els primers resultats amb l’aparició d’una volta i unes mines subterrànies que possiblement daten la construcció del molí al segle XIV. A més a més, s’ha pogut comprovar que el Molí del Mig contenia dos molins als seu interior: un de blat i un d’oli, fet que el fa únic en tot el territori.

Un patrimoni que fins ara havia restat amagat sota les runes del Molí del Mig i que ha sortit a la llum gràcies a la tasca dels voluntaris.

Al finalitzar el Camp de Treball es vol habilitar el recinte del Molí del Mig com a centre d’interpretació dels usos de l’aigua per part dels humans i un dels principals exponents dels molins d’aigua del riu Anoia.

Tots aquells interessats encara poden inscriure’s en el camp de treball presencialment a l’Ajuntament de Copons o trucant al 93 809 00 00.

Els Molins d’Aigua de Copons són patrimoni cultural indiscutible del municipi i del riu Anoia ja que expliquen una forma d’aprofitament de l’aigua molt peculiar a partir de creació de basses i mines subterrànies per abastir el conjunt de molins que s’aplegaven al voltant del riu. Recuperant un dels principals exponents d’aquests béns patrimonials es pot recuperar una part important de la història de la vila.

 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E