Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

La Cabanya Mercat de creadors locals de l’Anoia. Creativitat i entorn rural, una alternativa de compra sostenible per Nadal.

La Cabanya és un esdeveniment que inclou un mercat d’artesans i creadors locals i una ruta d’aparadors creatius amb l’objectiu de promocionar el sector artesanal de la comarca de l’Anoia i quatre dels seus municipis: Sant Martí de Tous, La Llacuna, Copons i el Bruc.

Durant tres dies: 11, 12 i 13 de desembre es celebrarà un mercat d’artesans a la Casa del Teatre Nu a Sant Martí de Tous. Hi participen una trentena de artesans i creadors de disciplines diverses: ceràmica, tèxtil, joieria, cuir, fusteria, il·lustració, entre d’altres. Aquesta varietat de productes de producció artesanal oferiran una alternativa de compra sostenible i local, una aposta per trencar amb el consum massiu i poc respectuós amb el medi ambient. Una compra original, on cada producte és únic, creat sense pressa i amb un impacte positiu en el territori.

El mercat estarà acompanyat d’una ruta d’aparadors creatius entre els quatre pobles participants que tindrà lloc del 6 de desembre al 10 de gener. Aquests espais expositius mostraran obra de més de quaranta artesans i creadors de la comarca. Una forma diferent de conèixer el territori rural, ple de racons per descobrir i, al mateix temps, creadors i artesans locals.

Aquestes accions s’inclouen dins d’Anoia en Transició, un projecte innovador que fomenta i difon l’artesania contemporània i treballa per potenciar el territori rural com a font de riquesa cultural, patrimonial i paisatgística i com a generador d’oportunitats. Una acció promoguda i impulsada per aquestes quatre municipis, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

La Cabanya tindrà quatre edicions anuals repartides en cada un dels municipis que formen el projecte. La convocatòria d’aquesta primera edició ha estat un èxit amb una cinquantena de participants en alguna de les accions.

El disseny del cartell de l’esdeveniment ha estat realitzat pel dissenyador igualadí Xavier Mula, en paraules seves ens explica que ha volgut mostrar amb aquesta proposta gràfica “en la imatge que he realitzat per La Cabanya, volia representar un espai de comunitat, un espai màgic, de creació, d’art, on hi passen coses i que alhora està connectat amb la natura, la nostra comarca i la cultura”.

La difusió de La Cabanya es realitza a través del canal online @lacabanya_anoia, on cada dia es descobreix alguna de les històries que s’amaguen darrera de cada un dels creadors i dels pobles que els acolliran durant aquesta campanya de Nadal. Una experiència de compra sense pressa i una manera de descobrir el territori més proper.

Què t’ofereix La Cabanya?

 • Mercat de productes artesanals:
  Divendres 11 de desembre de 16.00 a 00h
  Dissabte 12 de desembre de 10.00 a 00h
  Diumenge 13 de desembre de 10.00 a 00h
 • Una ruta d’aparadors creatius:
   Sant Martí de Tous, la Llacuna, Copons i el Bruc
  Del 6 de desembre de 2020 al 10 de gener de

Xarxes Socials:
Pots trobar més informació del que passa a La Cabanya a @lacabanya_anoia. Utilitza el #femlacabanya

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E