Què és el Mobilicat?

Es tracta d’un programa de Garantia Juvenil, impulsat per la Generalitat de Catalunya i finançat pel Fons Social Europeu, que té com a objectiu principal reduir l’atur juvenil. Un dels projectes nascuts d’aquest propòsit és el TLN Mobilicat, que ofereix l’oportunitat als i les joves de realitzar pràctiques professionals a l’estranger.

Un programa que permetrà als i les joves que tinguin un cicle mitjà o superior (acabat o deixat a mitges) fer pràctiques remunerades a Manchester o Bristol, per tal de facilitar un procés d’inserció professional, mitjançant una preparació intercultural i lingüística, i un acompanyament a la tornada que permet tancar el cicle d’aprenentatge i garantir les possibilitats laborals dels joves a llarg termini i la seva capacitat d’emancipació.

És una oportunitat que creiem amb molt potencial: els i les joves s’allotjaran amb famílies per a que sigui una experiència realment intercultural, tindran un acompanyament abans, durant i després de l’estada de pràctiques amb professionals, i podran fer pràctiques en sectors professionals diferents.

Al tractar-se d’un programa de Garantia Juvenil, els i les joves participants tindran totes les despeses cobertes, a més de diners de butxaca.

Esperem que el programa pugui ser del vostre interès i que pugueu fer córrer la veu entre els i les joves dels vostres municipis / serveis que hi puguin estar interessats.

 Més informació

Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina Jove de l’Anoia o bé amb La Víbria Intercultural. El dia 16 de novembre a les 17:30h al Consell Comarcal de l’Anoia farem una xerrada informativa dirigida a joves, famílies i professionals per explicar el programa en profunditat.

Us informem que La Víbria Intercultural, en col·laboració amb l’Oficina Jove de l’Anoia, ha obert les preinscripcions pel programa de pràctiques TLN MOBILICAT.