Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Procés participatiu per debatre i escollir un nom per a l’escola de Copons

BASES DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER DEBATRE I ESCOLLIR UN NOM PER A L’ESCOLA DE COPONS
Actualment el nom de l’escola de Copons és “Escola Copons-ZER Vent d’Avall”, i aprofitant que el proper curs 2021-2022 l’escola abandonarà els actuals emplaçaments i passarà a ocupar el  nou edifici de la rectoria, hem pensat que és el millor moment per promoure un procés participatiu per debatre i escollir un nom propi per denominar-la més enllà del seu nom genèric.

Per aquest motiu s’obrirà al conjunt de la població de Copons i a tota la comunitat educativa de l’escola la possibilitat de fer les propostes de nom que considerin.
En finalitzar el procés participatiu serà el Consell Escolar i el ple de l’Ajuntament qui accepti la proposta escollida i en darrera instància ho farà el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

PROCÉS PARTICIPATIU
El present procés es desenvoluparà en tres fases:

1.- Presentació de propostes. Podrà participar qualsevol persona o grup de persones del municipi i de la comunitat educativa de l’Escola Copons- ZER Vent d’Avall.
Cada participant podrà presentar totes les propostes que consideri oportunes.

Totes les propostes hauran d’anar acompanyades d’una justificació que presenti els motius pels quals es proposa el nom en qüestió.

2.- Selecció de propostes. Es crearà una Comissió de Selecció que s’encarregarà de fer una preselecció per descartar les candidatures que consideri poc adequades.

La mateixa comissió decidirà quin és el nom més adient. La candidatura o candidatures finalistes passaran a la tercera fase, juntament amb l’opció de mantenir el nom actual: Escola Copons-ZER Vent d’avall.  

La Comissió podrà descartar totes les propostes presentades en cas de considerar-les poc adequades i automàticament s’acabarà el procés participatiu i es mantindrà la nomenclatura actual.

La Comissió de Selecció estarà formada per set membres:

-dos representants del claustre de l’escola, entre ells la Directora que actuarà com a Presidenta de la Comissió.

-dos representants de l’Ajuntament, que seran l’Alcalde i la Regidora d’educació..

-dos alumnes, escollits per l’escola.

-un/a representant de l’AFA.

Qualsevol situació no prevista en aquestes bases serà resolta per la Comissió de Selecció de la forma que estimi més oportuna.

3.-Votació final.
L’alumnat de l’escola votaran i escolliran el nom definitiu. Podran votar les candidatures seleccionades per la Comissió de Selecció o l’opció de deixar el nom de l’escola actual: Escola Copons-ZER Vent d’avall.

PRESENTACIÓ DE PROPOSTES
Les propostes es podran presentar per internet omplint un formulari que trobareu penjat a la pàgina web de l’escola https://www.copons.cat/escola/ i a la de l’Ajuntament www.copons.cat

Us deixem aquí l’enllaç al Formulari

També es podran presentar les propostes en paper, depositant-les  a les bústies de l’edifici de l’escola i a les oficines de l’Ajuntament.

TERMINI DE PRESENTACIÓ
La recepció de les propostes quedarà oberta a partir de la publicació d’aquestes bases a la pàgina web del Centre i de l’Ajuntament, i es podran presentar com a màxim fins al 16 de maig de 2021.

RESOLUCIÓ DEL PROCÉS PARTICIPATIU
El dia de la inauguració de l’edifici de la nova escola es farà públic el nom escollit.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E