Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

RESUM D’ACTIVITATS CURS 2009-2010 DE LA CASETA DE L’HORT

Just quan començarà el nou curs a la Caseta de l’Hort 2010-2011, fem una mica de memòria i recordem el que va estar el curs passat amb un resum de les activitats.

Comença un nou curs

El dimarts 1 de setembre, La Caseta de l’Hort ha obert les seves portes per a comencar un nou curs. Després del parentàsi estiuenc, els alumnes més petits del poble i rodalies han tornat contents al seu espai de joc, treball i diversió, amb ganes de compartir vivències amb els companys.

Aquest curs 2009-2010 presenta sis cares noves, és a dir, quatre nens i dues nenes que trepitjen per primer cop La Caseta i això significa que els plors d’enyorança han estat presents les dues primeres setmanes. Com que el temps ho cura tot, ara, uns mesos després la calma ha tornar a La Caseta i els més petitons ja no es recorden dels mals moments passats.

Esperem que aquest sigui un curs ple d’alegries i d’experiències inolvidables.

Mmmmmmm… que bons que són els panellets!

Aquest curs a La Caseta hem fet els tradicionals panellets. Entre tots ens hem repartit els ingredients per a portar a la classe: ametlles trinxades, senceres, a trossets, pinyons, sucre, patata, cireres,…

Per la majoria era la primera vegada que ho veien però han estat molt quiets i atents mentre ho preparàvem. Hem provat de fer boletes però ens ha costat una mica i la Maribel i la Teresa ens han ajudat. El que sí que hem fet molt bé ha estat col·locar les ametlles i les cireretes damunt els panellets i sobretot pintar-los amb un pinzell sucat d’ou perquè quedin més torradets. Després els hem dut al forn a coure’ls. L’endemà els hem anat a recollir i els hem repartit en bossetes per dur-los a casa i compartir-los amb la família.

Mmmmmm….. que bons que són els panellets!

La nostra amiga Marieta Castanyera

El divendres 30 d’octubre ha estat un dia diferent dels altres. A part d’esmorzar, jugar, dibuixar, pintar,…. a la classe hem tingut  una visita molt especial: la Marieta Castanyera.

Els dies previs a aquesta visita, la Maribel i la Teresa ens parlaven molt d’ella: una senyora velleta que viu a la muntanya que nosaltres veiem quan juguem al pati, que porta un mocador al cap, un bastó, una camisa que li va petita, una faldilla que li fa campana i unes sabates que li fan cloc-cloc.

Tots ens hem quedat bocabadats quan l’hem vist entrar a la classe. L’esperàvem junts asseguts al racó del mirall amb un mocador al cap com la castanyera. La Marieta se’ns ha acostat i ens ha fet un petó a cadascú mentre ens preguntava el nostre nom. Hi ha hagut molt silenci i uns ulls molt oberts observant atentament aquest personatge desconegut per la majoria; però val a dir-ho: no s’ha escapat cap llàgrima perquè som una colla de valents i valentes!

Fetes les presentacions, la Marieta ens ha explicat algunes històries de castanyeres amigues seves i també hem fet una gran rotllana per dansar i cantar tots plegats.

Ens ha encantat la seva visita i tots repetim: quan tornarà la Marieta Castanyera?

Fent de pagesos per una estona

Els nens i nenes de La Caseta som uns privilegiats perquè sense despaçar-nos massa lluny tenim a l’abast molt material útil per a treballar-lo a la classe. Aquesta vegada la nostra tasca ha estat el treball amb olives. Només ens ha calgut fer quatre passes per trobar-ne una. L’olivera de Cal Manset està plena d’olives petites, verdes i dures i amb el permís de la seva mestressa, la Dolors, n’hem collit unes quantes. Aquest cop hem necessitat l’ajuda de la Teresa i la Maribel per arribar a les branques farcides d’olives.

Els més petitons també han col·laborat amb l’activitat recollint les olives que queien a terra per posar-les dins les galledes.

El treball en equip ha funcionat prou bé ja que entre tots hem recollit dos quilos d’olives que ara reposen amb aigua i sal perquè d’aquí uns mesos les poguem tastar.

Com ens agrada la música!!!

Tal i com diu aquella dita”més val tard que mai” nosaltres hem celebrat la festa de Santa Cecília amb uns dies de retard.

Per aquest curs, tenim la sensació que formarem uns bons músics ja que cantem sovint i amb només tres mesos de curs ja hem après moltíssimes cançons.

Hem construit tres instruments diferents tots ells amb material reciclat. El grup dels petits i els mitjans han fet dues maraques diferents amb la dificultat de posar granets d’arròs dins el recipient i enganxar-hi diferents gomets  multicolors. El grup dels grans han tingut més feina i han pintat el seu instrument amb pintures, han col·locat l’arròs i han enganxat també els acolorits gomets. Un cop enllestit l’instrument només ha calgut esperar el músic que ens ha dirigit la petita orquesta. Un any més hem contat amb la presència del Jordi Closa que molt content ha vingut a La Caseta amb el seu acordió deixant als nens i nenes bocabadats amb el so de l’instrument.

Després de les cançons ha tocat bellugar-nos una mica i hem ballat unes quantes danses.

Ha estat una jornada especial i diferent dels altres dies en la qual la música ha estat l’autèntica protagonista a l’aula.

Nadales a les cases

Al llarg d’aquest curs estem aprenent un munt de cançons fent cada dia més gruixut el nostre cançoner de record pel pas dels nostres infants a La Caseta de l’Hort.

Per això no ha estat massa difícil aprendre unes quantes nadales per cantar-les davant els pessebres, arbres i altres motius nadalencs que decoren les cases en aquestes dates.

Tots els nens i nenes han sortit entusiasmats i força abrigats per cantar a les seves cases i a les dels companys amb un públic emocionat que no ha parat d’observar-los i fotografiar-los. Després de les cantades toca la recompensa: un grapat de llaminadures que han fet molt feliços als nostres petits cantants.

Disfresses i petits indis

Durant la setmana de Carnaval no hem parat de posar-nos diferents disfresses, que prèviament hem demanat a les famílies i/o amics dels alumnes de La Caseta. Entre tots n’hem recollit un bon munt: de conill, caputxeta, pirata, fada, bruixa, pollet,….d’aquesta manera els infants s’han pogut convertir en un personatge diferent cada dia.

El dijous llarder vam sortir a menjar la tradicional truita i/o botifarra al parc nou on vam coincidir amb els amics i amigues de l’escola dels grans. Després d’esmorzar, petits i grans vam poder disfrutar jugant junts durant una estoneta.

L’endemà divendres ens vam convertir en onze graciosos indis que van sortir de la seva tribu per fer una cercavila pels carrers de Copons. Aquest indis van canviar les seves fletxes i armes per instruments musicals sorollosos que animaven a la gent a sortir al carrer a guaitar-los. Un cop més vam coincidir amb els alumnes de l’escola que formaven un nombrós grup de cuiners.

Tots vam fer parada a la plaça on vam cantar i ballar amb les nostres originals disfresses.

Visca Carnestoltes!

Treballem els oficis

A la Caseta hi fem moltes coses: cantem, ballem, dibuixem, pintem, juguem, ens barallem, mengem, dormim,…. i també aprenem mentre ens divertim.

Enguany hem après alguns oficis com el de jardiner ja que entre tots procurem que el nostre pati estigui net d’herbes i de fulles que cauen dels arbres del voltant.

També hem fet de pagesos i hem collit olives de l’olivera de Cal Manset. De cuiners també en sabem una mica perquè un matí a la classe tots vam fer suc de taronja. I un dels oficis que més ens agrada i hem practicat és el de pastisser ja que per Tots Sants vam fer un centenar de panellets i ara a punt d’acabar el segon trimestre de curs hem fet una mona de xocolata boníssima.

Els petits gegants

El dissabte 19 de juny es va celebrar la festa de final de curs de l’escola i els nens i nenes de La Caseta hi van articipar. Tots ells molt decidits van pujar a dalt l’escenari de la plaça i ens van mostrar algunes danses que han après al llarg del curs. Van oferir-nos “el ball rodó Catarineta”, “el ball de la civada”, “el ball de la marinera” i “el ball del vailet”. Acabades aquestes quatre danses, els nostres petits artistes ens van donar una sorpresa. Col·locats al fons de l’escenari es van posar al cap una corona amb el seu nom pintat per ells mateixos. De la corona hi penjava una llarga capa que els arribava gairebé fins als peus i els feia molt i molt elegants. Ja tenim els petits gegants a punt d’actuar. Un cop presentats al públic ens van delaitar amb dos balls de gegants sense parar de rodar i fer voltes per tot l’escenari. Les seves cares reflexaven l’alegria de poder mostrar a tothom un dels seus balls preferits. I és que aquests petits gegants prometen i potser en un futur seran ells els que portin a voltar els quatre gegants del poble. Tan de bo!

Cinquena promoció d’alumnes de la caseta de l’hort

Arriba el juliol i això significa que a part de el calor, la piscina, els gelats…..s’acosten les vacances i la fi  del curs a La Caseta de l’Hort.

Enguany acomiadem a tres alumnes que el proper setembre començaran a l’escola de Copons. Són la Jana, el Martí i l’Avril.

Amb ells hem compartit moltes vivències al llarg d’aquests onze mesos de curs. La Jana va començar a La Caseta fa més de dos anys essent la més petita de tot el grup. Encara no caminava i ja se li notava el seu tarannà observador. El Martí va posar els peus a La Caseta per primera vegada el setembre de 2008, havia acabat de fer un any i venia il·lusionat i amb ganes de jugar i compartir vivències amb els seus companys. L’Avril va començar el passat setembre amb gairebé dos anys d’edat. Els seus inicis no van ser fàcils, per ella tot era nou: l’espai, els companys, les educadores….però ara deu mesos més tard, està encantada i molt contenta del seu pas per La Caseta de l’Hort.

A nosaltres nomès ens queda dir-los que els trobarem a faltar i que els desitgem molta sort a l’escola dels grans.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E