Ahir ens vàrem reunir la nova junta de  l’ ADF i un bon nombre dels voluntaris amb el Sr. Xavier Joves, President del Secretariat  de Federacions d’ADF de Catalunya, el Sr. Martí Senserrich, coordinador comarcal d’ADF Anoia i la Sra. Rosa Matas, Cap del Servei Logístic i Operativa Territorial (LiOT) Subdirecció General de Coordinació i Gestió d’Emergències. Es va comentar la renovació de la nova Junta i dels estatuts que dataven de l’any 1975.

(President .- Franc Pascual ,Secretari .- Sam Cortés, Tresorer.- Antoni Marimon, Vocals.- Xavi Aparisi, Bernat Marimon, Jordi Rodellar, Oriol Pi, Xavi Prats)

El Sr. Joves va fer una explicació clara i detallada dels requisits per fer un voluntariat, de l’obligatorietat d’accedir al carnet verd per poder formar part, i de la necessitat de renovar els carnets grocs caducats.

De tenir una correcta formació de l’ús de les emissores  i un protocol d’actuació davant  d’un avís d’incendi.

Els protocols que  s’han respectar davant d’un incendi i la obligatorietat de portar els EPis si vols actuar com a voluntari.

En paraules del Sr. Senserrich:

Després de l’últim incendi a l’Anoia hem pres consciencia de que la nostra comarca va molt enrere en relació carnets verds i grocs amb les altres. Fem una crida a que ens puguem formar adequadament per afrontar els reptes dels nous incendis que sense dubte esdevindran. Els cursos es poden fer “on line” i anuncio ja, que el proper mes de setembre es faran les practiques a totes aquelles persones que hagin fet el curs  per obtenir el carnet verd.

Es va obrir un torn de preguntes on es van manifestar diferents qüestions i  dubtes que varen ser ateses pels participants a la reunió.

Des de l’ADF Copons  us animem a treure el carnet verd i després d’un any podrem treure’ns el groc.

Durant la xerrada el Sr Senserrich va haver de sortir degut a una represa del foc a Sant Marti de  Tous.