Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

S’inicien les obres per l’eixamplament dels 2 ponts a la carretera BV-1005 entre Copons i Veciana 

La Diputació de Barcelona ha iniciat les obres del projecte constructiu d’eixamplament de 2 ponts a la carretera BV-1005, concretament als punts quilomètrics 0+700 i 1+200 amb l’objectiu principal de millorar la seguretat dels usuaris de la via.

La carretera BV-1005 de Copons a Veciana és molt estreta i en els creuaments de rius i torrents aquesta circumstància la fa especialment perillosa. A més de l’amplada reduïda, el fet que les contencions actuals d’aquestes estructures estiguin formades per merlets de pedra que no compleixen amb la normativa actual, suposa un increment addicional del risc.

Els objectius de l’actuació inclou l’ampliació de la plataforma dels ponts per permetre una secció de 6,5 metres entre contencions, la instal·lació de sistemes de contenció de vehicles que mantinguin la seguretat dels usuaris i preservin el valor patrimonial de les obres, així com la reducció dels períodes d’interrupció del trànsit durant les obres.

L’actuació s’efectuarà conservant l’actual aparença de pedra, una característica que atorga valor patrimonial a les obres.

Les principals actuacions que es duran a terme inclouen l’eixamplament dels dos ponts mitjançant la construcció de voladissos de formigó armat, la instal·lació de contencions metàl·liques folrades per pedres per mantenir l’aspecte actual, l’arranjament dels accessos amb la construcció de trams de transició de l’amplada de la calçada, i la neteja i reparació dels paraments de pedra de les dues obres de fàbrica. La durada prevista de les obres és de 9 mesos. L’actuació no suposarà cap tall de trànsit i es garantirà el pas de vehicles.

El pressupost d’aquesta obra és de 665.867,33 €, IVA inclòs, finançats per la Diputació de Barcelona. 

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E