Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Una vintena de alcaldes i tècnics de micropobles i consells comarcals es reuneixen a Copons per a debatre sobre temes d’urbanisme

La trobada s’ha celebrat el 14 de gener a Copons (Anoia) amb l’objectiu de debatre sobre el desencaix entre la normativa i la realitat i les seves conseqüències, i plantejar propostes que puguin ser incorporades en futures legislacions  en l’àmbit urbanístic i territorial.

 

Els assistents a la trobada organitzada des de l’Associació de Micropobles, entre els quals hi va haver representants de municipis associats i no associats, tècnics de Consells Comarcals i arquitectes municipals, van posar en comú les dificultats amb què es troben per a complir una normativa “feta des dels despatxos” i sense tenir en compte les característiques de la ruralitat. Sobre aquest concepte, hi ha la demanda explícita d’incorporar-lo en l’imaginari social i polític com la realitat que és, més enllà del seu valor paisatgístic.

Entre d’altres temes, es va debatre sobre els criteris restrictius de tipus urbanístic de la nova llei d’urbanisme, la qual es considera que té poc en compte la vessant social, i dificulta el poblament i creixement dels municipis, que veuen com la tortuosa legislació no s’adapta a les necessitats de la població rural. Les directrius de contingut del catàleg de masies, els POUM, les subvencions dels ens supramunicipals, les possibilitats de generar vida als micropobles o el valor que se li atorga al territori són alguns dels molts aspectes que es van posar sobre la taula.

D’altra banda, es va proposar la creació d’una comissió de treball formada per alcaldes i tècnics municipals amb la fi de desenvolupar i presentar les demandes sobre l’adequació de la normativa als diferents grups parlamentaris i entitats institucionals. Precisament, el Director General d’Urbanisme, Agustí Serra, convidat a la trobada, va excusar la seva absència i es va comprometre a valorar les propostes sorgides de la reunió.

L’Associació de Micropobles de Catalunya va acordar, finalment, emetre un comunicat sobre el contingut de la reunió. El document es treballarà entre els assistents a la trobada i la resta de municipis associats en el decurs dels propers dies.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E