El passat dissabte al matí es va realitzar una interessant xerrada sobre el malbaratament alimentari a la Sala Polivalent de Copons
L’activitat va anar a càrrec de Jana Peters del col·lectiu Eixarcolant.
En aquestes xerrada es va posar en relleu que una tercera part dels aliments produïts al món es malbaraten abans d’arribar al consumidor final, ja sigui perquè no es cull, es descarta pel seu aspecte, o perquè es fa malbé en botigues, supermercats o restaurants. També es va remarcar que un percentatge molt elevat d’allò que s’arriba a vendre s’acaba malbaratant a les llars.
La ponent va centrar en la importància de potenciar els aliments de proximitat i de temporada i es van donar consells i demostracions per fer una bona gestió dels aliments que comprem per evitar el malbaratament.
La Jana Peters també va fer una explicació de les plantes silvestres comestibles que tenim ben a prop i que poden tenir diferents utilitats culinàries per fer una infinitat de receptes, com ara l’ ortiga el lletsó, el fonoll o la rosella entre d’ altres.
La xerrada és una iniciativa del Consell Comarcal de la mà del Col·lectiu Eixarcolant i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. que s’emmarca dins el Pla Local de Prevenció de Residus per la lluita contra el malbaratament alimentari.