Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

Xerrada sobre el malbaratament alimentari a Copons

El passat dissabte al matí es  va realitzar una interessant xerrada sobre el malbaratament alimentari a la Sala  Polivalent de Copons
L’activitat va anar  a  càrrec  de  Jana Peters del col·lectiu Eixarcolant.

En aquestes xerrada es va posar en relleu que una tercera part dels aliments produïts al món es malbaraten abans d’arribar al consumidor final,  ja sigui perquè no es cull,  es descarta pel seu aspecte, o perquè es fa malbé en botigues, supermercats o restaurants. També es va remarcar que un percentatge molt elevat d’allò que s’arriba a vendre s’acaba malbaratant a les llars.

La ponent  va centrar en la importància  de potenciar els aliments de proximitat i de temporada i es van donar  consells i demostracions  per fer una bona gestió dels aliments que comprem per evitar el malbaratament.

La Jana Peters també  va fer una explicació de les plantes silvestres comestibles  que tenim  ben a prop i que poden tenir diferents utilitats culinàries   per fer una infinitat de receptes, com ara l’ ortiga el lletsó, el fonoll o la rosella entre d’ altres.

La xerrada és una iniciativa del  Consell Comarcal de la mà del Col·lectiu Eixarcolant i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. que s’emmarca dins el Pla Local de Prevenció de Residus per la lluita contra el malbaratament alimentari.

Categories

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E