Benvinguts i benvingudes a l'espai web de l'Ajuntament de Copons

A COPONS FEM SALUT

SESSIÓ PARTICIPATIVA PLA LOCAL DE SALUT

7 març 2023

En relació a la elaboració del Pla Local de Salut que l’Ajuntament està portant a terme des de el passat mes de novembre, el diumenge 26 de febrer a les 12 del migdia es va celebrar una sessió participativa presencial a la sala polivalent oberta a tots els veïns i veïnes del poble.
Es va utilitzar la dinàmica “world cafè” que és una tècnica que tracta de recrear un procés natural de conversa al voltant d’una taula per tal d’afavorir la comunicació i l’intercanvi d’experiències en relació a un tema el concret.
Van participar-hi un total de 16 persones de diferents edats, que es van anar distribuint entre les quatre taules de conversa preparades per tractar diferents aspectes relacionats en l’àmbit de la salut a Copons. Va durar aproximadament una hora i mitja, i al finalitzar es va oferir un petit refrigeri pels assistents que van poder continuar intercanviant idees.
La salut és un tema que crea molt debat i que interessa molt, sobretot al col·lectiu de gent gran que va ser majoritari en aquesta sessió.

SESSIÓ PARTICIPATIVA DIUMENGE 26 DE FEBRER

El passat mes d’octubre l’Ajuntament de Copons vam començar  a treballar en la elaboració del Pla Local de Salut per el període del 2022-2027.

Un Pla local de Salut, és el instrument de planificació sanitària que, a partir de l’anàlisi dels indicadors de salut i la participació comunitària, proposa i orienta  objectius estratègics i accions concretes per a la millora de la salut de les persones del poble.

Aquest pla de salut constarà de dues parts: la primera es fer un diagnosi de la salut, i la segona part elaborar un pla d’acció.

Durant tot aquest procés és molt important la participació de tots vosaltres, ja que volem que aquest document reculli les propostes més amplies i diverses, per això, us convoquem a una sessió –“world cafè”.

De què es tracta aquest world cafè?

És un procés de conversa estructurat per a l’intercanvi de propostes de millora de la salut i el benestar a Copons, segons el model de determinants de la salut.

La teva opinió ens importa, no hi faltis!

PARTICIPA EN LA SALUT DE COPONS

INICI DEL  PLA  DE SALUT DE COPONS

El passat mes d’octubre l’Ajuntament de Copons ha començat  a treballar en la elaboració del Pla Local de Salut per el període del 2022-2027. Per dur a terme aquest projecte comptem amb l’assessorament de l’empresa Amb Salut i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Un Pla local de Salut, és el instrument de planificació sanitària que, a partir de l’anàlisi dels indicadors de salut i la participació comunitària, proposa i orienta  objectius estratègics i accions concretes per a la millora de la salut de les persones del poble.

Aquest pla de salut constarà de dues parts: la primera es tracta de fer un diagnosi de la salut a Copons, identificar quin és l’estat de salut del poble i els seus determinants, i la segona part elaborar un pla d’acció, definir els objectius i les accions que es portaran a terme aquests propers quatre anys.

Fins al moment, per a l’elaboració d’aquest Pla, s’ha reunit el grup motor format per representants/es de l’Ajuntament, del consultori  mèdic, del CATSALUT, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del EAP Anoia Rural, el grup coordinador format per Entitats i Associacions del poble, regidors i regidores, i representant de diferents sectors de la població, i el grup focal.

Reunions: 

13/10/2022 reunió de la regidora de salut (Imma Lliró) amb la Directora de l’empresa Amb Salut (Marta Vilanova)

26/10/2022 reunió del Grup motor format per: Alex Prehn (alcalde), Imma Lliró (regidora de salut), Carme Rialp (infermera del consultori de Copons), Isabel Caballero (Directora EAP Anoia Rural), Ester Ibáñez (cap de servei del Sector Anoia del ASPCAT) i en representació també de( CATSALUT)

18/11/2022 reunió del grup coordinador format per: Alex Prehn (alcalde), Imma Lliró (regidora de salut), Montse Soteras (regidora….), Francesc Salamé (regidor de l’oposició), Dolores Cortés (regidora oposició), Jaume Jové (regidor oposició) , Conxita Fabregas (presidenta comissió de festes), Mercè Muns ( Associació de regants de Copons, i de l’ASAASA), Ricard Espelt (Copons Inloft), Marc Aparisi ( AFA Copons), Carlos Cobo (Aliment Humà), Adela Sena (representant joves), Gloria Fustero (representant gent gran), Susanna Guix (jutgessa de pau)

12/01/2023 reunió grup focal dirigida per en Josep Lluís de Peray amb diversos representants del grup coordinador i de veïns i veïnes de Copons.

Durant tot aquest procés és molt important la participació de tots els veïns i veïnes del poble,  sobretot de cara a la fase d’elaboració del pla d’acció, ja que volem que aquest document reculli les propostes més amplies i diverses, per això, properament convocarem una sessió oberta a tots els veïns i veïnes del poble. 

Angel Guimerà, 8 - 08289 Copons
Telèfon: 938 090 000 - Fax: 938 090 013
e_mail: copons@copons.cat
CIF: P0807000E